Nieuws
Sultana's - maandag 24 september 2018 |
In dit recept heb ik een mix van verschillende glutenvrije meelsoorten gebruikt, met voornamelijk havermeel en teffmeel als basis. Daarnaast een beetje amandelmeel en kokosmeel eraan toegevoegd. Erg handig als je van alles nog maar een beetje hebt liggen. Let op: wees zuinig met kokosmeel want dat maakt het recept erg droog. Om de koeken zoet te maken is gebruik gemaakt van steviapoeder. Voeg naar eigen smaak meer of minder stevia toe.
Ingrediƫnten
- 200 gram glutenvrije meelsoorten (bv teffmeel + havermeel + amandelmeel).
- 2 eetlepels psyllium
- 1-2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren
- 100 gram rozijnen (sultana's)
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1-2 eetlepels steviapoeder (bv Stevija)
- Eventueel 3-4 eetlepels kokosmelk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de rozijnen in een kopje met lauwwarm water.
- Smelt de kokosolie in een pannetje of in een ovenvast bakje in de oven.
- Doe de eieren, kokosolie, vanille en stevia in een kom en klop dat goed door elkaar.
- Voeg het meel, de psyllium en kaneel toe en kneed tot een deeg. Voelt het deeg te droog (korrelig), voeg dan een paar eetlepels kokosmelk (uit pak) eraan toe.
- Kneed als laatste de rozijnen door het deeg.
- Druk of rol het deeg tot een grote plak koek uit op de bakplaat. Gebruik hiervoor eventueel een extra stuk bakpapier die je over het deeg legt en waarna je met de deegroller plat rolt).
- Snijd alvast de koek in kleinere stukken (grote van sultana-koeken) en bak het vervolgens ongeveer 25 minuten in de oven (midden van de oven).
- Laat ze daarna goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Reacties:
Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst. |
Reageren: