Over mij

Afbeelding invoegen  
Mijn naam is Nicolien van Baar en ik ben zowel diëtiste als orthomoleculair therapeut. Men noemt dit ook wel een 'orthomoleculair diëtist'.
Gezondheid heeft mij altijd geboeid en vooral de manier waarop we die gezondheid met voeding, beweging en mindset kunnen beïnvloeden. Als kind was ik namelijk zelf vaak ziek (astma, prikkelbare darm, vermoeid) en dat beperkte mij erg in mijn doen en laten. Mijn zoektocht naar het verminderen van mijn klachten bracht mij er uiteindelijk toe om de opleiding tot diëtist te volgen. In 2010 heb ik mijn diploma tot diëtist behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Tevens heb ik daarop volgend een aantal post HBO studies gedaan waaronder de studie Begeleiding bij Eetstoornissen en de studie Cognitieve Gedragstherapie.
 
In de jaren daarna heb ik mij steeds meer verdiept in orthomoleculaire geneeskunde. Dat gaf mij veel meer handvaten om mijn patiënten te kunnen helpen. Uiteindelijk heb ik in 2017 de opleiding Orthomoleculaire Therapie voltooid bij het kennisinstituut Natura Foundation.
 
De afgelopen 4 jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mij verder te specialiseren op het gebied van orthomoleculaire therapie waaronder op het gebied van de ziekte van Lyme, behandeling van ADHD en labonderzoek.

Mijn missie is om al mijn patiënten te helpen in het terugvinden van hun weg naar gezondheid. 
Andere vooropleidingen
Naast de opleiding tot diëtist heb ik ook een aantal andere studies voltooid. Zo ben ik in 1999 afgestudeerd aan de UVA, richting Communicatiewetenschappen. En ben ik in 1997 afgestudeerd aan de HEAO te Alkmaar. In 1996 heb ik een studiejaar gevolgd aan de University of Greenwich te London.
 
Workshops en presentaties
Naast het begeleiden van mensen in de praktijk geef ik ook workshops en presentaties. Zo heb ik voor o.a. Centrum Oosterwal, Triade, de Penitentiaire Inrichting en voor BSN Medical workshops en presentaties verzorgd.
 
Beroepsvereniging 
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOD.
NOD staat voor Netwerk Orthomoleculair Diëtisten
 
Kwaliteitsregister
De titel van ‘diëtist’ is wettelijk beschermd, niet iedereen mag zich zo noemen. Ook sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen