Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze site te verbeteren. Dit omvat cookies van derde partijen, zoals Google Analytics, die ons helpen te analyseren hoe u onze website gebruikt, en / of cookies van sociale media-platforms zoals YouTube, die interactieve content op onze website mogelijk maken.
Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij gebruiken deze cookies alleen met uw toestemming. Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van deze cookies. Als u echter niet instemt, kunt u op "Weigeren" klikken. Houd er rekening mee dat als u de cookies weigert, sommige functies van de site, zoals ingesloten YouTube-video's, mogelijk niet correct functioneren.
Voor deze cake is gebruik gemaakt van glutenvrije chufameel. Wat zijn chufa's?
Chufa's noemt men ook wel 'tijgernoten' maar het zijn eigenlijk knolletjes. Ze zijn licht zoetig van smaak en de meel is ideaal om mee te bakken als je een auto-immuundieet, glutenvrij of notenvrij dieet moet volgen.
Doe de roomboter, de eieren, de kokosmelk en de honing samen in een kom en meng dit met een handmixer tot een glad geheel.
Voeg daarna de chufameel, kastanjemeel, lijnzaad, baksoda, appelazijn en zeezout hieraan toe. Meng dit met de mixer er goed doorheen totdat je een mooi beslag hebt.
Bedek een cakevorm met bakpapier en stort hierin het beslag. Plaats deze voor ongeveer 45-50 minuten in de oven (midden van de oven). Check met een satéprikker of de cake gaar is.