Chufacake

Voor deze cake is gebruik gemaakt van glutenvrije chufameel. Wat zijn chufa's? 
Chufa's noemt men ook wel 'tijgernoten' maar het zijn eigenlijk knolletjes. Ze zijn licht zoetig van smaak en de meel is ideaal om mee te bakken als je een auto-immuundieet, glutenvrij of notenvrij dieet moet volgen.  
 

  IngrediĆ«nten voor zoete chufacake
  • 250 gram fijne chufameel (chufameel bestel je hier)
  • 50 gram kastanjemeel
  • 50 ml kokosmelk (bv Amaizin of Terrasana)
  • 4 eieren
  • 130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel honing (bv bloemenhoning)
  • 2 handjes gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel appelazijn
  • snufje zeezout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Doe de roomboter, de eieren, de kokosmelk en de honing samen in een kom en meng dit met een handmixer tot een glad geheel. 
  3. Voeg daarna de chufameel, kastanjemeel, lijnzaad, baksoda, appelazijn en zeezout hieraan toe. Meng dit met de mixer er goed doorheen totdat je een mooi beslag hebt.
  4. Bedek een cakevorm met bakpapier en stort hierin het beslag. Plaats deze voor ongeveer 45-50 minuten in de oven (midden van de oven). Check met een satéprikker of de cake gaar is.