Focaccia

 
Deze focaccia is gemaakt van boekweitmeel en daardoor geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. 
 
IngrediĆ«nten: 
  • 250 gram boekweitmeel
  • 225 ml water
  • 75 ml roomboter of olijfolie
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel (zwarte) sesamzaadjes
  • 90 gram zongedroogde tomaatjes
  • 90 gram ontpitte olijven (groen of zwart)
  • 3-4 takjes verse rozemarijn (gedroogd kan ook)
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • zeezout
  • zwarte peper
Verder nodig: een vierkante ovenschaal en bakpapier
 
Bereiding: 
  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Doe het boekweitmeel, het water, de roomboter, het chiazaad, de sesamzaadjes, het appelazijn samen in een mengkom. Voeg daar zout en peper naar smaak aan toe. Klop alles door elkaar tot een glad deeg.
  • Halveer de olijven en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Voeg deze aan het deeg toe.
  • Roer tot slot de rozemarijnnaaldjes door het deeg.
  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet hierin het deeg. 
  • Bak de focaccia ongeveer 35-40 minuten in de oven (midden van de oven).
Mmm lekker bij een kom warme soep!